dimarts, 28 d’octubre del 2008

Varanasi






Vanarasi es la ciutat de Siva (Deu dels Deus hindus), un dels llocs mes sagrats del pais on els pelegrins hindus netejen al riu Ganges els pecats de tota una vida i tambe incineren els seus familiars.
Hi ha mes de 80 Ghats (llargues cadenes d'escalinates a tota vora del riu Ganges). Quasi tots serveixen per banyarse (a part de rentar roba, banyar als animals, llencar-hi les escombraries...) pero n'hi ha per incinerar, com per exemple el Manikarmika Ghat. Els "doms" (una casta d'intocables), transporten els cossos en una camilla feta de bambu i recoberta amb roba, pels "galis" (petits carrerons del casc antic) fins al riu Ganges on abans de l'incineracio, mullen el cadaver al riu. Hi h a piles de llenya, i cada tipus de fusta te el seu preu. Amb unes balances es pesa cada tronc per calcular el preu de l'incineracio. Un cos tarda unes 3 hores en cremar-se. Esta totalment probibit fer fotos, pro per fer-vos una ,podeu veure el parell de fotos que vam fer quan vam anar a Kathmandu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, quines fotos més profundes! Són molt maques i ens tranporten a un altre món! Suposo que tot el que representa aquest riu deu fer notar sensacions noves quan hi ets al costat... Dic al costat i no a dins que amb tot el que hi fan podríeu agafar alguna cosa...

Molts petons i bona setmana!

Jordi, Ànnia i Imma

Jana ha dit...

Hola pareja,
porfin tengo un momento para escrivir.
Cada dia miro vuestro diario,es una pasada.
Vaya aventura!!!
Todos los dias llenas de sorpresas.
Los fotos son maquisimes.
Que tal la gente,la comida,la vaca sagrada.?
Alli parece , que se aparado el tiempo,aqui cada dia corriendo.Trabajo,compras la casa....
Pues , que disfrutais mucho de vuestra odisea.
Estaremos en contacto.
Un besaso y abrazo fuerte.
Jana y Tomàs