dilluns, 20 d’octubre del 2008

el trekking

Per poder fer el trekking, cal pagar un permis (2000 rupies cada un = 20 eurons per cap) i s'ha d'anar a una oficina per tramitar-lo (un kaos d'oficina! nomes 2 noies per atendre a una multitud! ni files ni punyetes, era la llei del que te mes morro!). Un cop vam tenir els permisos, vam preparar les motxiles per marxar l'andema...



Aixi doncs, el dissabte 11 d'Octubre, vam anar cap a l'estacio de bus amb l'intencio d'anar cap a Phedi (es el lloc on comensa el trekking). Dic "intencio", perque ens van enviar cap a Beni!!!!!! (problemes amb l'idioma i l'entonacio...) 8 hores en un bus destartalat, que ens deixa molt lluny del desti que voliem!




Al final, mirant el mapa, veiem que estem bastant a prop de Tatopani, un lloc amb aigues termals, que teniem pensat desviar-nos'hi a la tornada del trekking. Decidim agafar un micro-bus 4x4 de la primera guerra mundial i ens enfilem direccio a Tatopani.


Realment el trekking comensa el dia seguent:

-1a jornada: de Tatopani (1189m) a Ghara (1768m) i a Sikha (1920m). Moltes escales i camps d'arros. Tambe trobem tomateres!




-2a jornada: de Shika a Deurali (3100m). Agafem un cami amb molta vegetacio, on nomes hi passen bufals i vaques. Pujem a un mirador on tenim vistes del Dawalagiri, el Machapuchare i l'Annapurna S. Ens allotjem a un Lodge que no ens cobren res per dormir, la veritat es que es bastant confortable i la senyora molt i molt amable!





-3a jornada: de Deulari a Tadapani (2630m), a Ghurjung (2040m) i a Chhomrong (2200m). Cami amb moltes pujades i baixades...


-4a jornada: de Chhomrong a Deurali (3100m). Es un dels diferents Deuralis de la zona... Esta molt ple i hen de dormir al menjador. Avui el desnivell ha sigut bastant dur ja que hem baixat i pujat molt (per variar)... Una foto dels momos, un dels plats tipics: una mena de raviolis...

-5a jornada: de Deurali al camp base del Machapuchare (3700m) i al camp base de les Annapurnes (4130m) i baixem a Bamboo (2335m). Sortim a 2/4 de 4 de la matinada i a les 7 arrivem al camp base de les Annapurnes (molt bonic pro no podem fer gaires fotos ja que les piles de la maquina s'han descarregat pr la fred).


-6a jornada: de Bamboo a Chhomrong (2200m). Avui decidim fer una mica el vago, nomes caminem unes 3 horetes, tot i que per arribar fins aqui hi ha una pujada d'escales molt matadora!


-7a jornada: de Chhomrong a Landruk (1565m), a Syauli Bazar (1170m) i a Nayapul (1070m). Despres d'unes 7 hores de baixadeta i alguna pujadeta, arribem a Nayapul just a temps per enfilar-nos a dalt del bus (ja no queden seients) que en 2 horetes ens portara a Pokhara.


Un cop a Pokhara, el gran premi: un sopar de luxe! Filets de vedella i cervesa!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola guapos!!
aqui són les 22:50h i acabem de llegir el vostre blog!! tinc en Nachete i en Pedrin darrera meu amb un mapa de Nepal comentant el vostre recorregut! tenen enveja jejeje i són com els avis, comentant on van menjar, asseure's o dormir quan vam estar allà!!
les fotos són molt xules i jolin Martuki!! quina motxillaca que portaves, estaràs forta com un roure!!
un petonàs de tots tres per tots dos!!

Nacho, Pedro i Lara

DELMO ha dit...

Benvinguts!!!!Quina mà de pujades i baixades, quin mal de cap.
Suposo que ha estat força dur, peró ha valgut la pena.Només per les vistes, els animals i la gent.Quin canvi d'aquí.Ara sí que uns dies de més calma, ja us toca.Bé fins aviat i 1 ptunarru bn fort desde "el Mas".

p.d. aquí tot bé, peró t'espero.

Anònim ha dit...

Vaya pareja de despistados (desde el carinyo). No esta mal inventar nuevas rutas con tramos extras de autobus nepali (ultra-luxe). Envidia y no poca desde casa, anyorando hoteles que se pagan en rupias y dal-bath que se come con hambre y cansado,como si de un plato de Ferran Adria se tratrase.
No habra fotos, pero nos queda el verbo, asi que un ratico nos explicais vuestro treking, sin numeros y con sentimientos, que molan mas y saben mas ricos.
Nuestros mejores animos y energias para continuar vuestro camino, donde sea, felices y respirando vida.
Besos a ambos

Nacho (supongo que Larica suscribe)