dijous, 22 de gener del 2009

deixem Hampi

Hampi atrapa. Es un petit paradis al bell mig de l'India, on pots descansar, passejar, visitar temples, badar mirant les formes de les pedres erosionads pel pas del temps, escalar, pendre un "chai", jugar amb els nens al carrer... o senzillament no fer res.

Durant la nostra estada, vam coincidir amb un festival que se celebrava sota el temple dels nonos i que consistia en encendre una gran foguera, mentre els homes i nens ballaven al seu voltant, i al final, alguns d'ells, posseits per algun Deu, podien caminar sobre les brases sense cremar-se. Al final la policia va fer fora al turistes ja que es tractava d'una festa tradicional i de caire religios entre hinduistes i musulmans.

L'ultim dia ens vam despedir dels veins (la Ruth, en Juampi i en Noe, una parella d'Ibisa que viatja amb el seu fill de 2 anys) i de la familia dels "Soniya", que em van posar un vestit tipic, fet a ma amb molts colors i mirallets (confirmo que pesa bastant) que consta de tres parts: el "ghagra" (faldilla), el "choli" (cos) i el "chuni" (vel)