dilluns, 15 de desembre del 2008

un menu diferent...

En general, el menjar del Sud Est Asiatic es prou bo. Els plats estrella son basicament 2: l'arros i els noodles (una mena de fideus), que van acompanyats de verdura i amb porc, tofu, pollastre o vedella. Es cuinen fregits i es condimenten amb soja, chili, cacauets o llimona.


Es molt facil trobar menjars "continentals" com hamburguesa, pasta, pizza... pero en aquests casos el preu es triplica o quatriplica.

Doncs be, una mica cansada d'esmorzar, dinar i sopar sempre el mateix, vaig decidir-me a provar quelcom diferent... podriem considerar-ho un "aperitiu" ja que no es molt consistent, i no es tracta ni de carn, ni de peix, ni de verdura, ni cereals... a veure si ho endevineu...



Es tracta d'insectes! hi ha moltes possibilitats ja que tenen un repertori bastant variat: cucs de seda, larves, escarvats, salta-martins o llagostes, grills... i els gustos varien, uns tenen gust de formatge, d'altres a pollastre, d'altres son mes salats, d'altres mes picants... fa molta gracia perque la gent d'aqui els compra a granel, amb bossetes, com si fossin xutxes!



De la practica de menjar insectes se'n diu entomofagia i al llarg de la historia, quasi totes les civilitzacions han inclos a la seva alimentacio alguns tipus d'insectes disponibles a la seva area, pero per alguna rao, a la civilitzacio occidental, no va sorgir aquesta costum. Diuen alguns estudiosos, que el fet de recuperar la tradicio d'ingerir insectes comestibles portaria a la conservacio de boscos i reduiria l'us de pesticides. Tambe es mes facil i menys costos criar insectes que no pas vaques o altre bestiar...

Marta.

1 comentari:

Gerard ha dit...

No fan tan mala pinta, però crec que de moment no es posaràn de moda aqui...
Salut!