divendres, 6 de febrer del 2009

Delhi

Com que no hi ha gaire res a fer a Haridwar, agafem pels pels un tren a les 6:20 del mati fins a New Delhi (unes 5 hores de trajecte).

La "Old Delhi" va ser un potent centre comercial islamic, fins que, al 1803 fou conquerida pels anglesos. Al 1911 els britanics van anunciar el traspas de la capital desde Kolkata i van construir New Delhi com a capital imperial de l'India, pero no es va inaugurar com a tal fins al 1931. Al cap de 16 anys, els britanics van ser expulsats del pais i Delhi es va convertir en la capital de l'India independent.

Delhi va anar propsperant, i degut al creixement econonic i a les majors oportunitats laborals, hi va haver una creixent pressio sobre la infraestructura, i la superpoblacio va portar a la falta d'habitatge, a l'augement del transit i per tant a la contaminacio...

Ens allotjem prop de l'estacio de tren de New Delhi, a la zona de Paharganj. Dintre el que cap, estem en un lloc bastant tranquil, amagat per carrerons laberintics que surten com arteries del carrer principal "Main Bazar", congestionat per botigues de tota mena, gent, transit i a sobre en obres!

Algunes fotos del carrer principal:

El lassi, el yogurt indi, una "delicatessen" que es pot trobar pels carrers de l'India...


A l'altra banda de l'estacio de tren, hi tenim el metro. Es ven be que no sembla India, el metro es modern, nou i net. Amb 2 parades, ens plantem a Chandni Chowk i fem una primera introspeccio als afores del "Fort Vermell" i ens endinsem pels carrerons del Dariba Kalan Bazar, pro hem de sortir-ne, es angoixant: carrerons estretissims, gent, motos, rickshaws, venedors...
El Fort Vermell de Delhi (Lal Qila), amb les seves parets de pedra calcaria vermellosa, s'extenen al llarg de 2 Km i tenen una alcada d'entre 18 i 33m. Es va comencar a construir al 1638 per l'emperador mongol Sha Yahan i es va acabar al 1648. La porta principal es la de Lahore (esta orientada cap a la ciutat pakistani que porta el mateix nom).

Jama Masjid es la mesquita mes gran de l'India. Te 3 portes, 4 torres i 2 grans pilars de 40m d'alcada i alterna trams de marbre blanc i trams de material sorrenc vermell.

1 comentari:

Gerard ha dit...

Hola trempats!!
Que feia dies que us teia oblidats! Clar, com que ja us faig aqui...
Molt guai les fotos de les cares, quina passada, es veuen molt alegres!
Ens veiem
Aviat
Una araçada!