dimecres, 31 de desembre del 2008
dissabte, 27 de desembre del 2008
arribem a Kerala
divendres, 26 de desembre del 2008
dissabte, 20 de desembre del 2008
de nou a l'India
Decidim baixar cap al sur, pero Chennai esta a 30 hores de tren (provablement siguin mes) i decidim fer-ho en 2 tongades. Aixi doncs, el nostre desti es Puri. Agafem un tren a les 6 del mati i a les 3 de la tarda arribem a Bhubaneswar. Com que comprar un bitllet de tren cap a Puri o fer una reserva per anar a Chennai, es tota una historia de tramits, anem a veure si trobem allotjament. La sorpresa es que, o be esta tot ple o els preus son descabellats! Doncs res, agafem un bus cap a Puri. Ens passem una hora i quart de trajecte volant per la carretera, tot esquivant vaques i bicicletes i sense deixar de tocar el claxon!
Lloguem una moto i anem fins a Satapada i el Llac Chilika, que es troba a uns 46Km direccio sur de Puri, tot passant per petits poblets i camps d'arros.
Decidim canviar de Guest House, ja que en Pax (el propietari) no juga net, es un indi maquinador i lios. Trobem un lloc molt basic pro acollidor, regentat per la Gigi, una senyora encantadora i per nomes 70Rupies!
dimarts, 16 de desembre del 2008
TOMANDO UN CAFESITO
1-recollida de les llavos,que ha de ser manual degut a que el fruit ha d'estar en el seu moment obtim de maduracio.
2-Els fruits son passats per una maquina per treur la pela o cascall.
3-Es deixa en uns diposit per que les llavos fermentin i deixin anar una substancia llafiscossa ( mucilago).
4-Es renten i es deixen assecar al sol.
5-Es torra amb forn. En aquesta plantacio no tenen forn.
6- La Martona fa una cata.
dilluns, 15 de desembre del 2008
un menu diferent...
Es molt facil trobar menjars "continentals" com hamburguesa, pasta, pizza... pero en aquests casos el preu es triplica o quatriplica.
Doncs be, una mica cansada d'esmorzar, dinar i sopar sempre el mateix, vaig decidir-me a provar quelcom diferent... podriem considerar-ho un "aperitiu" ja que no es molt consistent, i no es tracta ni de carn, ni de peix, ni de verdura, ni cereals... a veure si ho endevineu...
Es tracta d'insectes! hi ha moltes possibilitats ja que tenen un repertori bastant variat: cucs de seda, larves, escarvats, salta-martins o llagostes, grills... i els gustos varien, uns tenen gust de formatge, d'altres a pollastre, d'altres son mes salats, d'altres mes picants... fa molta gracia perque la gent d'aqui els compra a granel, amb bossetes, com si fossin xutxes!
De la practica de menjar insectes se'n diu entomofagia i al llarg de la historia, quasi totes les civilitzacions han inclos a la seva alimentacio alguns tipus d'insectes disponibles a la seva area, pero per alguna rao, a la civilitzacio occidental, no va sorgir aquesta costum. Diuen alguns estudiosos, que el fet de recuperar la tradicio d'ingerir insectes comestibles portaria a la conservacio de boscos i reduiria l'us de pesticides. Tambe es mes facil i menys costos criar insectes que no pas vaques o altre bestiar...
Marta.